Foto: PantherMedia/Scanpix

Krievijas tiesa trešdien piespriedusi cietumsodu diviem tehniskās universitātes profesoriem, kuri nodevuši Ķīnai informāciju par jauno starpkontinentālo raķeti "Bulava", informē amatpersonas.

"Jevgēņijs Afanasjevs notiesāts uz 12,5 gadiem par nodevību un Svjatoslavs Bobiševs uz 12 gadiem (..) par līdzdalību nodevībā," aģentūrai AFP norādīja kāda tiesu amatpersona.

Abi profesori strādāja Baltijas Valsts tehniskajā universitātē Sanktpēterburgā. Viņi tika arestēti 2010.gada martā, pamatojoties uz apsūdzībām valsts nodevībā un spiegošanā.

Viņi tika apsūdzēti, ka nodevuši Ķīnas izlūkdienestam informāciju par Krievijas jaunāko kodolgalviņas nestspējīgo starpkontinentālo ballistisko raķeti "Bulava".

Ar šīm jaunajām raķetēm paredzēts nomainīt novecojušo zemūdeņu kodolraķešu arsenālu, kas saglabājies no PSRS laikiem.

Pēdējo desmit gadu laikā šo projektu raksturoja daudzas neveiksmes, bet pagājušais gads iezīmēja pozitīvas pārmaiņas progresa virzienā.

Maijā par slepenas ar "Bulava" saistītas informācijas nodošanu ārvalstu izlūkdienestam tika notiesāts kāds ieroču rūpnīcas strādnieks Urālos. Viņam tika piespriesti astoņi gadi cietumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!