Foto: AFP/Scanpix
Aizbildinoties ar arvien intensīvāko oficiālās Kijevas izsludinātās pretterorisma operācijas norisi Ukrainas dienvidaustrumos, Krievijas Federācijas Ģenerālštābs nolēmis pārskatīt Krievijas armijas ”atvilkšanas” plānu, tādēļ Ukrainas robežas tuvumā kādu laiku paliks četri vai pieci tūkstoši Krievijas karavīru un liels daudzums bruņutehnikas.

Par to, atsaucoties uz savā rīcībā esošo informāciju no avota Krievijas Federācijas Bruņoto spēku Ģenerālštābā, ziņo "Moskovskij Komsomoļec".

Medijs norāda, ka pirms nedēļas, kad Krievijas prezidents Vladimirs Putins izdeva rīkojumu, saskaņā ar kuru Ukrainas pierobežā esošajiem karavīriem, kas tur it kā piedalījās mācībās, vajadzēja atgriezties pastāvīgās dislokācijas vietās Rostovā, Brjanskā un Belgorodā, pierobežā atradušies aptuveni 15 tūkstoši Krievijas karavīru.

Ģenerālštāba priekšnieks Valērijs Gerasimovs pirms nedēļas prognozējis, ka armijas "atvilkšana" ilgs aptuveni divdesmit dienas un visi karavīri pastāvīgās dislokācijas vietās atgriezīsies līdz 8. jūnijam.

Tomēr tagad plānu nolemts pārskatīt un atstāt daļu armijas poligonos, kas atrodas netālu no Ukrainas robežas.

Krievijas Aizsardzības ministrija nesniedz oficiālus komentārus par armijas kustību Krievijas iekšienē.

"Moskovskij Komsomoļec" atgādina, ka Ukrainas Robežsardzes priekšnieks Nikolajs Ļitvins iepriekš lēsis, ka Krievijas-Ukrainas pierobežā atrodas no 18 līdz 20 tūkstošiem Krievijas armijas karavīru. Ukrainas puse ir apstiprinājusi to, ka notiek karavīru "atvilkšana", tomēr norāda, ka visa kaujas infrastruktūra palikusi iepriekšējās vietās, kas nozīmējot, ka kuru katru brīdi var atgriezties arī armija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!