Foto: AFP/Scanpix
Krievijas Izmeklēšanas komiteja nozieguma sastāva trūkuma dēļ ir pārtraukusi krimināllietu par fonda "Hermitage Capital" jurista Sergeja Magņicka nāvi apcietinājuma vietā 2009. gadā, vēsta raidsabiedrība BBC.

Izmeklētāji secinājuši, ka Magņickis aizturēts un turēts apcietinājumā likumīgi, kā arī nav spīdzināts. "Balstoties uz iepriekšējās izmeklēšanas rezultātiem, tika pieņemts lēmums krimināllietu izbeigt, jo pietrūkst pierādījumu, kas liecinātu par noziegumu," paziņoja komiteja.

Magņickis tika aizturēts 2008. gadā un pēc cietumā pavadīta nepilna gada 2009.gada novembrī mira apcietinājumā tādēļ, ka viņam nav sniegta medicīniskā palīdzība. Kremļa cilvēktiesību padomes ziņojumā pērn tika norādīts, ka Magņicki cietumā spīdzināja un savas pēdējās dzīves stundas viņš pavadīja, ieslēgts rokudzelžos.

Par Magņicka nāves iemeslu tika atzīta akūta sirds un asinsvadu mazspēja. Magņicka aizstāvji paziņoja, ka viņš vairākkārt sūdzējies par veselības stāvokli un lūdzis veikt medicīnisko izmeklēšanu.

Par Magņicka nāvi nolaidībā apsūdzēja bijušo Maskavas izmeklēšanas izolatora "Butirka" priekšnieka vietnieku Dmitriju Kratovu. Tiesa pagājušā gada decembrī Kratovu attaisnoja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!