Foto: DELFI

Krievija otrdien paziņoja, ka tā pilnībā pārtrauks sadarbību ar Eiropas Padomes Parlamentāro asambleju (EPPA), šādi reaģējot uz EPPA lēmumu Krimas okupācijas un aneksijas dēļ atņemt balsstiesības Krievijas delegācijai.

"Krievijas delegācija nepiedalīsies Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas jūnija sesijā," intervijā Krievijas laikrakstam "Izvestija" atklāja Krievijas delegācijas vadītājs Aleksejs Puškovs. "Mēs esam pārtraukuši sadarbību ar asambleju, kamēr ir spēkā sankcijas pret mūsu delegāciju."

"Šīs sankcijas liedz mums iespēju balsot un piedalīties visu asamblejas vadošo institūciju darbā," viņš skaidroja, vienlaikus pārmetot EPPA "nepieņemamu, vienpusēju nostāju Ukrainas jautājumā, proti, ka Kijevas varasiestādēm ir taisnība un Krievija vainojama visās Ukrainas nedienās."

"Mēs esam gatavi dialogam ar EPPA, bet mēs noraidām sankcijas, jo to dēļ sadarbība ir neiespējama," sacīja Puškovs. "Vissliktākais, ko EPPA var izdarīt, ir mēģināt izolēt Krieviju, jo galu galā pastāv risks pašiem izolēties no Krievijas."

Puškovs ir arī Krievijas Valsts domes deputāts un Ārlietu komisijas priekšsēdētājs.

Jau vēstīts, ka EPPA šā gada aprīlī pieņēma rezolūciju, kurā nosodīta Krievijas veiktā Ukrainai piederošās Krimas aneksija, kā arī kritizēta Maskavas prasība pārveidot Ukrainu par federatīvu valsti. Turklāt Krimas okupācijas un aneksijas dēļ tika atņemtas balsstiesības Krievijas delegācijai, kā arī izslēgti tās pārstāvji no visām vadošajām struktūrām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!