Foto: AFP/Scanpix

Lai dotu iespēju civiliedzīvotājiem un neapbruņotiem nemierniekiem pamest ielenkto Alepo pilsētu, tiks atvērti humānie koridori, paziņojusi Sīrijas valdības galvenā sabiedrotā – Krievija.

Tiks atvērti trīs izkļūšanas maršruti civilajiem un neapbruņotiem cilvēkiem, un ceturtais – apbruņotiem kaujiniekiem, atsaucoties uz Krievijas Aizsardzības ministra Sergeja Šoigu paziņojumu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Savukārt Sīrijas prezidents Bašars al Asads piedāvājis amnestiju tiem nemierniekiem, kas tuvāko trīs mēnešu laikā noliks ieročus un padosies. Kara laikā Asads jau ir izsludinājis vairākas amnestijas.

Valdības spēki ir ielenkuši Alepo, kuras austrumu daļa nemiernieku rokās ir pēdējos četrus gadus. Ir apgriezti visi nemiernieku apgādes ceļi. Sīrijas spēku ofensīvu ar gaisa atbalstu stiprina Krievija.

Trijos humānajos koridoros civilajiem un neapbruņotajiem kaujiniekiem būs medicīniskās palīdzības punkti un tiks izsniegta pārtika, apgalvo Šoigu, norādot, ka labprāt sadarbosies arī ar starptautiskām palīdzības organizācijām.

Kopš Sīrijas konflikta sākuma 2011. gadā bojā ir gājuši vairāk nekā 280 000 cilvēku. Miljoni ir pametuši savas mājas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!