Foto: AFP/Scanpix

Krievijā pēdējos gados ir ievērojami pieaudzis apcietināto uzņēmēju skaits, piektdien paziņoja Krievijas prezidenta pilnvarotais uzņēmēju tiesību jautājumos Boriss Titovs.

"Par ekonomiskiem noziegumiem apcietināto skaits ir pieaudzis – no 3,8 tūkstošiem cilvēku 2012.gadā līdz 6,1 tūkstotim 2015.gadā," Titovs pavēstīja apspriedē Krievijas Ģenerālprokuratūrā.

Viņš informēja, ka tikai pēc panta par krāpšanu apcietinājumā atrodas vairāk nekā pieci tūkstoši cilvēku. "Apcietināšanu uzņēmējiem nevajadzētu piemērot, tomēr prasība par pirmo drošības līdzekļa izvēli tiek apmierināta 90,7% gadījumu," atzīmēja pilnvarotais.

Viņš pauda uzskatu, ka tiesneši visos Krievijas reģionos dažādi traktē uzņēmējdarbības jēdzienu, bet savos lēmumos nepaskaidro, kāpēc apcietinājuma vietā nevar izvēlēties mājas arestu, ķīlu vai parakstu par neizbraukšanu.

Titovs aicināja Ģenerālprokuratūru vairāk kontrolēt drošības līdzekļa noteikšanu apsūdzētiem uzņēmējiem un orientēt izmeklēšanu un tiesas uz tādiem drošības līdzekļiem, kas nav saistīti ar apcietinājumu.

Viņš lūdza rūpīgāk sekot apcietinājuma pamatotībai un kā piemēru minēja gadījumu Rostovas apgabalā, kur vietējais uzņēmējs bez tiesas sprieduma tiek turēts apcietinājumā vairāk nekā piecus gadus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!