Foto: Shutterstock

Krievijas prezidents Vladimirs Putins otrdien tikās ar Bangladešas premjerministri, un tikšanās laikā tika parakstīts bruņojuma piegādes līgums viena miljarda ASV dolāru (525 miljonu latu) apmērā, kas ir lielākais šīs Āzijas valsts bruņojuma piegādes līgums kopš neatkarības pasludināšanas 1971.gadā.

Bangladeša pēdējā laikā paplašina savas aizsardzības jaudas, būvējot jaunu gaisa spēku bāzi kaimiņvalsts Mjanmas robežas tuvumā un jūras spēkus papildinot ar fregatēm.

"Mūsu valstis plāno paplašināt militāro un tehnoloģiju sadarbību," ziņu aģentūras citēja Putinu sakām Bangladešas premjerministrei Šeihai Hasinai tikšanās laikā Kremlī.

"Krievija izsniegs Bangladešai vienu miljardu ASV dolāru lielu kredītu, kas tiks izmantots Krievijā ražotu ieroču un militāro tehnoloģiju iegādei," sacījis Krievijas prezidents.

Ieroču iegādes līgums paredz bruņutransportieru pasūtījumu, kā arī kājnieku ieroču, gaisa aizsardzības sistēmu un militāro transporta helikopteru "Mi-17" iegādi, biznesa laikrakstam "Vedomosti" atklāja Krievijas valsts bruņojuma eksporta aģentūrai pietuvināts avots.

Avots arī teicis, ka iepirkumā nav paredzēta tanku piegāde Bangladešai, jo tā jau ir iegādājusies tankus no Ķīnas.

Bangladeša atteicās no saviem sākotnējiem plāniem iegādāties astoņus iznīcinātājus "MiG-29", jo tie maksā 500 miljonus ASV dolāru (262 miljonus latu).

Atsevišķa Krievijas un Bangladešas līderu parakstīta vienošanās paredz, ka Krievija piešķirs 500 miljonus ASV dolāru (262 miljonus latu) Bangladešā pirmās atomelektrostacijas (AES) būvniecībai.

Rūpurā, kas ir neliela pilsēta Bangladešas ziemeļos, paredzēts uzbūvēt AES ar diviem reaktoriem, kuru izmaksas tiek lēstas četru miljardu ASV dolāru (2,1 miljarda latu) apmērā, un Krievija ir piekritusi turpināt finansēt AES būvniecību pēc pirmā projekta posma pabeigšanas, vēstīja plašsaziņas līdzekļi.

Bangladešas aizsardzības izdevumi strauji pieauga, kad tās piekrastē tika atklāta dabasgāze, tādēļ Krievijas amatpersonas ir pārliecinātas, ka Bangladeša spēs atmaksāt aizdevumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!