Krievijas militārā vadība norādījusi, ka kodolieroči, kuri ir Krievijas bruņoto spēku rīcībā, tiek uzskatīti par faktoru agresijas savaldīšanai un starptautiskās stabilitātes un miera nodrošināšanā.
"Kodolieročus var izmantot, atbildot uz kodolieroču un citu veidu masu iznīcināšanas ieroču lietošanu pret [Krieviju] un/vai tās sabiedrotajiem," paziņoja Krievijas bruņoto spēku ģenerālštāba priekšnieka pirmais vietnieks Valērijs Maņilovs.

Avīzes "Krasnaja zvezda" otrdienas numurā publicētajā rakstā Maņilovs uzsvēris, ka Krievija var pielietot kodolieročus, "atbildot uz masveida agresiju ar parastu ieroču pielietošanu kritiskās situācijās, kas apdraud Krievijas nacionālo drošību". "Tas ir tikai tad, kad agresijas rezultātā radīsies jautājums: būt vai nebūt Krievijai," viņš teica. Pēc viņa teiktā, "nebūs agresijas - netiks arī pielietoti kodolieroci".

Ģenerālštāba pārstāvis norādīja, ka šie uzskati ir ietverti jaunajā Krievijas militārās doktrīnas projektā. Viņš uzsvēra, ka šis projekts ir pārejas laika perioda dokuments. Jaunā militārā doktrīna, viņaprāt, darbosies "līdz galveno uzdevumu izpildīšanai, kas saistīti ar demokrātiskas Krievijas valstiskuma izveidošanu, daudzstruktūru ekonomikas nostiprināšanu, valsts militārās organizācijas pārveidošanu".

"Šī perioda laikā jāatrisina pretrunas starp vienpolaritātes un daudzpolaritātes tendencēm, spēka diktātu un vienlīdzīgām starptautiskajām partnerattiecībām," Maņilovs piebilda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!