Foto: PantherMedia/Scanpix

Krievija Nīderlandei iesniegusi protesta notu, kurā pieprasa izmeklēšanu un atvainošanos par brīvdienās notikušu incidentu, kad policisti aizturējuši krievu diplomātu, vēsta aģentūra "Itar-Tass".

Incidents noticis naktī uz svētdienu Nīderlandes pilsētā Hāgā. Bruņoti Nīderlandes likumsargi ielauzušies sūtņa-padomnieka Dmitrija Borodina dzīvoklī un, "aizbildinoties ar pilnīgiem izdomātu ieganstu par it kā sliktu izturēšanos pret bērniem, viņu pašu acu priekšā sūtni nežēlīgi piekāva", paziņoja Krievijas diplomātiskā dienesta pārstāvis Aleksandrs Lukaševičs.

Turklāt tas noticis pēc tam, kad sūtnis brīdinājis par savu diplomātisko statusu. Pēc tam Borodins saslēgts roku dzelžos un aizvest uz policijas iecirkni, kur noturēts "gandrīz visu nakti", bet tad atbrīvots bez jelkādiem paskaidrojumiem vai atvainošanās.

"Minētais gadījums ir ne tikai rupjš starptautisko normu un tiesību, bet arī Vīnes konvencijas par diplomātisko neaizskaramību pārkāpums," norāda Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāvis.

Nota otrdien Maskavā iesniegta Nīderlandes vēstniekam Krievijā Ronam van Dartelam, ziņo "Itar-Tass". Krievija gaida Nīderlandes paskaidrojumus līdz sešiem vakarā pēc Maskavas laika. Tikmēr Nīderlandes vēstniecība Krievijā Hāgas incidentu nekomentē, vēsta aģentūra "RIA Novosti".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!