Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievija piesūta Ukrainas austrumu rajoniem humāno palīdzību ar prokremlisko kaujinieku palīdzību, trešdien paziņojis ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs. Tā ir pirmā reize, kad Maskava atklāti norādījusi uz savu saistību ar separātistiem.

"Maija beigās mēs vērsāmies pie [Ukrainas] varas iestādēm ar oficiālu pieprasījumu atļaut piegādāt šādu palīdzību," viņš izteicies, tiekoties ar Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) ģenerālsekretāru Lamberto Dzannjeru. "Mēs saņēmām oficiālu notu ar noraidījumu, tādēļ piegādājam palīdzību, izmantojot tos līdzekļus, kas pieejami zemessargiem, kurus satrauc tas, kā viņu sievas, mātes, bērni un tēvi pārcieš šīs grūtības."

Lavrovs arī aicinājis EDSO turpināt īpašās novērotāju misijas darbu Ukrainā, "nenovirzoties no EDSO izstrādātās ceļu kartes". Pēc viņa teiktā, šai misijai tikai esot jākļūst "lietišķākai un objektīvākai".

Savukārt Dzannjers atgādinājis, ka vairāki organizācijas novērotāji Ukrainas austrumos tiek turēti gūstā, un aicinājis viņus nekavējoties atbrīvot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!