Foto: DELFI

Krievija pieprasīs Latvijai un Grieķijai izdot divas tur aizturētas personas, kas tiek turētas aizdomās par divu Soču uzņēmēju slepkavību, otrdien paziņojusi Krievijas Izmeklēšanas komiteja.

Grieķijā ir aizturēts kāds 40 gadus vecs Krievijas pilsonis, kura dzīvesvieta ir Sočos, kurš tiek apsūdzēts slepkavībās un nelikumīgā ieroču tirdzniecībā. Savukārt Latvijā aizturēta ir kāda 21 (pēc citiem avotiem - 41) gadu veca persona, kura apsūdzēta par līdzdalību vienā no slepkavībām.

Saskaņā ar Krievijas varasiestāžu paziņojumu Latvijā aizturētais esot "Abhāzijas pilsonis", šo Gruzijas separātisko reģionu par neatkarīgu valsti atzīst vienīgi Maskava, un aģentūrai LETA pagaidām nav zināms, ar kādas valsts pasi šī persona ir ieceļojusi Latvijā.

Saskaņā ar Krievijas izmeklētāju sniegtajām ziņām Grieķijā aizturētais vīrietis iepriekš esot vadījis kādu noziedzīgu grupējumu. 2010.gada vasarā viņš kopā ar savu līdzzinātāju, kuru izdevies aizturēt jau 2012.gada oktobrī, esot iegādājies motociklu, mašīnpistoli un munīciju, bet tā paša gada rudenī pastrādājis pasūtījuma slepkavību, par kuras upuri kritis kāds 31 gadu vecs Soču uzņēmējs.

Uzbrukums noticis vienā no pilsētas kafejnīcām, kurā abi noziedznieki atklājuši uguni uz savu upuri, izmantojot iepriekš iegādāto mašīnpistoli un pistoli.

Krievijas izmeklētāji noskaidrojuši, ka šī neesot vienīgā pasūtījuma slepkavību, kuru pastrādājuši aizdomās turamie.

2011.gadā viņi esot iegādājušies divus mopēdus un pistoles ar klusinātājiem, kas 2012.gada 1.martā tika izmantotas cita Soču uzņēmēja slepkavībā.

Šī slepkavība pastrādāta tajā pašā kafejnīcā, kurā noticis iepriekšējais noziegums, un tās organizēšanā iesaistītais arī Latvijā pēdējo dienu laikā aizturētais vīrietis, kurš esot ziņojis abiem šāvējiem par upura ierašanos iecerētā nozieguma vietā.

Neilgi pēc otrās slepkavības pastrādāšanas aizdomās turamie tikuši izsludināti starptautiskajā meklēšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!