Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievija uz robežas ar nemierīgajiem Ukrainas Luhanskas un Doņeckas reģioniem izrakusi vairāk nekā 100 kilometrus aizsarggrāvju un uzcēlusi 40 kilometrus nocietinātu sienu, vēsta prokremliskā raidsabiedrība RT.

"Fortifikāciju būves uz valsts robežas ir paredzētas stabilitātes saglabāšanai Rostovas reģionā un nelegālās ieroču aprites novēršanai," teikts Krievijas Robežsardzes dienesta paziņojumā.

Robežsargi kopš gada sākuma pārtvēruši jau vairāk nekā 60 nelegālus ieroču sūtījumus no robežas otras puses. Ir konfiscēti 40 šaujamieroči, 200 granātas, 100 artilērijas lādiņu un 40 mīnas, informē amatpersonas.

Par nelegālu robežas šķērsošanu vai pietuvošanos tās drošības zonai, kā arī uguns atklāšanu Krievijas robežsargi esot aizturējuši vairāk nekā 400 personu.

Tikmēr Kijeva robežas nostiprināšanu nosaukusi par Maskavas mēģinājumu nepieļaut bruņotu prokrievisko kaujinieku atgriešanos dzimtenē.

"Tas ir skaidrs signāls šiem brīvprātīgajiem, kas tagad ir Donbasā, ka prom viņi netiks," paziņoja Ukrainas Pretterorisma operācijas (ATO) runasvīrs Andrijs Lisenko.

Kijeva un Rietumi apsūdz Krieviju, ka tā atbildīga par asinsizliešanu Ukrainas austrumos, jo sūta uz reģionu bruņojumu un karavīrus. Maskava šīs apsūdzības noliedz, bet atzīst, ka uz Ukrainu no Krievijas dodas brīvprātīgie.

Ukraina nekontrolē simtiem kilometrus garu robežas posmu ar Krieviju Luhanskas un Doņeckas apgabalos, kur prokrieviskie kaujinieki pērn pavasarī pasludināja Doņeckas un Luhanskas "tautas republikas".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!