Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas Aizsardzības ministrija sākusi kārtējās militārās mācības, kurās piedalīsies vairāk nekā 100 kaujas lidaparātu, vēsta aģentūra UNIAN.

Vērienīgajās mācībās piedalīsies aviācija un pretgaisa aizsardzības spēki no dažādiem Krievijas reģioniem. Pirmajā mācību etapā no Rietumu kara apgabala aviācija tiks pārvietota uz Centrālo kara apgabalu, teikts Krievijas Aizsardzības ministrijas paziņojumā.

Nākamajā etapā piedalīsies aviācija no operatīvajiem lidlaukiem dienvidu pusē – netālu no Ukrainas robežām.

"Pavisam mācībās piedalīsies vairāk nekā 100 dažāda tipa lidaparātu – iznīcinātāji Su-27, MiG-31, daudzfunkcionālie kompleksi Su-34, frontes bumbvedēji Su-24, helikopteri Mi-8, Mi-24 un Mi 28H," informē Krievijas ministrija.

Mācības sākas pirmdien un turpināsies līdz 8. augustam.

Vēstīts, ka Krievija jau vairākas reizes pēdējos mēnešos izsludinājusi militārās mācības, tai skaitā netālu no Ukrainas robežām.

Ukrainas austrumu reģionos drošības spēki pretterorisma operācijas ietvaros cīnās ar prokrieviskajiem kaujiniekiem, kuri reģionā darbojas jau no aprīļa. Mediji ziņo, ka kaujiniekiem ierodas papildspēki, kā arī kaujas tehnika un ieroči no Krievijas. Tiek uzskatīts, ka nemierus atbalsta Kremlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!