Foto: AFP/Scanpix

Krievija sākusi militārās mācības karavīru sagatavotības pārbaudei, kas ietver karavīru pārvietošanu Sibīrijā un Urālos uz citām dislokācijas vietām, piektdien informēja Krievijas centrālā militārā apgabala komandiera asistents Jaroslavs Roščupkins.

"Vairākās motorizētās un pretgaisa aizsardzības grupās, kas dislocētas Urālos un Rietumsibīrijā, izsludināta trauksme" un tās sākušas pārvietoties uz citiem apgabaliem, norādīja Roščupkins.

Viņš neatklāja, uz kurieni karavīri tiek pārvietoti, bet norādīja, ka mācības ir "visaptveroša karavīru militārās sagatavotības pārbaude".

NATO ceturtdien paziņoja, ka Krievija sākusi palielināt savus spēkus pie Ukrainas robežas un aizvadītajā naktī Maskavā tika sasaukta Krievijas Drošības padomes sēde, kurā Krievijas prezidents Vladimirs Putins apsprieda konfliktu Austrumukrainā.

Krievijas ziņu aģentūra RBK, atsaucoties uz avotu Aizsardzības ministrijā, ceturtdien ziņoja, ka pie Ukrainas robežas tiekot savilkti karavīri, lauku hospitāļi un degvielas uzpildes ekipējums un šie spēki ir gatavi ieiet Ukrainas Doņeckas un Luhanskas rajonos, lai "izveidotu barjeras starp civilajiem iedzīvotājiem un Ukrainas armiju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!