Foto: Itar-Tass/Scanpix

Krievija sākusi savas armijas 'atvilkšanu' no dislokācijas vietām Ukrainas pierobežā. To žurnālistiem apstiprinājis Pentagona pārstāvis Stīvs Vorens.

Vorens apliecinājis, ka Amerikas Savienotās Valstis (ASV) redzējušas, ka atsevišķas Krievijas armijas vienības atstājušas Ukrainas pierobežu. Tomēr, pēc viņa teiktā, netālu no robežas ar Ukrainu gan vēl palikuši vairāki desmiti tūkstošu Krievijas militāristu.

ASV joprojām satraucas par to, ka šie spēki var destabilizēt situāciju Ukrainā, paziņojis Pentagona pārstāvis.

Krievijas Aizsardzības ministrija jau iepriekš paziņojusi, ka tās armijas vienības, kas bijušas iesaistītas mācībās Ukrainas pierobežā - Rostovas, Belgorodas un Brjanskas apgabalos, atgriežas iepriekšējās dislokācijas vietās.

Šādu rīkojumu iepriekš izdeva Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Jau vēstīts, ka Krievija jau aptuveni pirms mēneša, pēc 17.aprīlī Ženēvā notikušās četrpusējās tikšanās, kur piedalījās arī Ukrainas, ES un ASV pārstāvji, paziņoja, ka sākusi karaspēka "atvilkšanu" no Ukrainas pierobežas rajoniem. Tomēr NATO un Ukrainas militāro dienestu rīcībā esošā informācija neapstiprināja karaspēka pārdislocēšanu.

Jau vēstīts, ka 25.maijā paredzētas Ukrainas prezidenta ārkārtas vēlēšanas. Nemiernieki, kas 11.maijā Valsts austrumu Doņeckas apgabalā organizēja "referendumu" par atdalīšanos no Ukrainas, paziņoja, ka reģions Ukrainas valsts prezidenta vēlēšanās nepiedalīsies, jo "Doņeckas tautas republiku" Ukrainas valsts vēlēšanas neinteresējot.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!