Foto: Reuters/Scanpix

Septiņiem džihādistu grupējuma "Daesh" ("Islāma valsts") dalībniekiem, kas aizturēti Urālu pilsētā Jekaterinburgā, ir izvirzītas apsūdzības par teroraktu plānošanu, trešdien paziņoja Federālais drošības dienests (FDD).

Apsūdzības visiem septiņiem aizturētajiem ir izvirzītas pēc Kriminālkodeksa 205.panta (terorakts), 222.panta (nelikumīga ieroču aprite) un 221.1.panta (nelikumīga sprāgstvielu glabāšana), pavēstīja FDD Sverdlovskas apgabala pārvaldes preses dienests.

Septiņu aizdomās turēto grupu, kurā ir Krievijas un Vidusāzijas valstu pilsoņi, FDD aizturēja Jekaterinburgā 7.februārī. Jekaterinburgas pilsētas Žeļeznodorožnijas rajona tiesa 8.februārī noteica viņiem apcietinājumu līdz 7.aprīlim.

FDD uzskata, ka šī grupa plānojusi īstenot teroraktus Maskavā, Sanktpēterburgā un Sverdlovskas apgabalā, kā arī bija iecerējusi pēc to īstenošanas doties uz Sīriju. Grupu vadīja "Daesh" dalībnieks, kurš esot ieradies Krievijā no Turcijas teritorijas.

Veicot kratīšanas grupas locekļu dzīvesvietās, tika atrasta spridzekļu laboratorija, sprāgstvielas un spridzekļu komponenti, elektriskie detonatori, šaujamieroči, granātas un ekstrēmistiskas ievirzes literatūra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!