Foto: DELFI

Krievijā septiņu bērnu māte apsūdzēta valsts nodevībā par to, ka piezvanījusi uz Ukrainas vēstniecību un sniegusi informāciju par iespējamo Krievijas karavīru kustību.

36 gadus vecā Svetlana Davidova tika aizturēta pagājušajā nedēļā dzīvoklī Vjazmā, kur viņa dzīvo kopā ar savu vīru un bērniem, aģentūrai AFP pastāstīja Davidovas vīrs Anatolijs Gorlovs.

Davidova apsūdzēta valsts nodevībā un paturēta pirmstiesas apcietinājumā Maskavas Lefortovas cietumā, AFP atklāja viņas advokāts.

"Viņa piezvanīja, kur viņai nevajadzēja zvanīt, un pateica, ko nevajadzēja teikt," norādīja advokāts, piebilstot, ka plašāk nevar komentēt, jo runa ir par valsts noslēpumu.

Davidovas vīrs AFP atklāja, ka viņa sieva jau no paša konflikta sākuma bijusi noskaņota pret karu Ukrainā un 2014.gada aprīlī piezvanījusi uz Ukrainas vēstniecību un pastāstījusi, ka karavīri atstājuši armijas bāzi Vjazmā. Viņa izteica pieņēmumu, ka karavīri, iespējams, nosūtīti uz Ukrainu.

Davidovai ar Gorlovu ir četri kopēji bērni, un pāris audzina arī trīs bērnus no Gorlova pirmās laulības.

Ja Davidova tiks atzīta par vainīgu valsts nodevībā, viņai var tikt piespriesti līdz pat 20 gadiem cietumā.

Gorlovs uzskata, ka viņa sieva nav nodevusi valsti. "Viņa nevēlas, lai mūsu armija piedalās kaut kādā sazvērestībā," norādīja Gorlovs, piebilstot, ka viņa sieva ir noskaņota arī pret Krimas okupāciju.

Gorlovs atklāja, ka viņam ieteikts sadarboties ar izmeklētājiem vai arī viņš var zaudēt aizbildniecību pār bērniem.

Davidovas aizturēšanas brīdī tika konfiscēti arī ģimenei piederošie datori, viņš piebilda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!