Foto: AFP/Scanpix

Bruņojuma piegādes Sīrijas opozīcijai nav pieļaujamas, ceturtdien paziņoja Krievijas Ārlietu ministrijas (ĀM) oficiālais pārstāvis Aleksandrs Lukaševičs un piebilda, ka ārvalstu militārā palīdzība Sīrijas opozīcijai būtu uzskatāma par rupju starptautisko tiesību pārkāpumu.

"Ārēja palīdzība opozīcijai, kas īsteno bruņotu cīņu pret likumīgu valdību, ir rupjš starptautisko pamattiesību pārkāpums," žurnālistiem teica Lukaševičs.

Francijas ārlietu ministrs Lorāns Fabiuss ceturtdien pavēstīja, ka viņa valsts mudinās izslēgt aizsardzības ieročus no pašreizējā Eiropas Savienības (ES) ieroču embargo Sīrijai, tādējādi palīdzot nemierniekiem cīnīties ar prezidenta Bašara al Asada spēkiem.

"Pašlaik tādām piegādēm ir embargo. Tādēļ no ES puses Sīrijai netiek piegādāti nekādi ieroči. Tomēr jautājums par embargo atcelšanu tiks rosināts par to, kas saistīts ar aizsardzības bruņojumu. Tāds lēmums ir jāpieņem tikai kopā ar Eiropas partneriem," intervijā radiostacijai RTL teica Fabiuss, neprecizējot, kas domāts ar aizsardzības bruņojumu.

Tāpat Krievijas ĀM pārstāvis norādīja, ka Sīrijas opozīcijas atteikšanās no dialoga ar Asadu var pastiprināt ekstrēmistu pozīcijas valstī.

"Tādā veidā var tikt raidīts maldinošs signāls, kas objektīvi stiprina ekstrēmistu pozīcijas valstī," paskaidroja Lukaševičs.

Viņš piebilda, ka Sīrijā turpinās vardarbība, slepkavības un ķīlnieku saņemšana, bet situāciju vēl vairāk sarežģī sadursmes uz Sīrijas robežām ar Izraēlu un Turciju.

Nemieros Sīrijā pret prezidenta Bašara al Asada režīmu, kas sākās pagājušā gada martā, bojāgājušo skaits ir pārsniedzis 39 tūkstošus, no kuriem lielākā daļa ir civiliedzīvotāji, ceturtdien paziņoja Londonā bāzētā nevalstiskā organizācija ( NVO) "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!