Foto: Reuters/Scanpix

Afganistānas talibu nemiernieku kustība pozitīvi vērtē Krievijas un Ķīnas iniciatīvu svītrot no ANO teroristu "melnā saraksta" vairākus tās biedrus, ceturtdien pavēstīja kustības pārstāvis sakariem ar presi Muhameds Sohails Šahins.

Priekšlikumu, kuru izteikusi tā dēvētā Maskavas trijotne, kurā ietilpst arī Pakistāna, ir "pozitīvs solis uz priekšu", norādīja talibu pārstāvis.

Afgāņu talibi pēdējā laikā pievērsuši sev uzmanību kā džihādistu grupējuma "Daesh" oponenti.

Vienlaikus Rietumu atbalstītā Kabulas valdība paudusi satraukumu par saišu nostiprināšanos starp talibiem un Krieviju, kā arī Irānu, ņemot vērā nesenās preses ziņas par kontaktiem šo pušu starpā.

Talibi ir "priecīgi", ka reģiona valstis atzīst kustību kā "politisku un militāru spēku", teikts Šahina paziņojumā.

Sanāksmē Maskavā šonedēļ Krievijas, Ķīnas un Pakistānas pārstāvji "vērsa uzmanību uz drošības situācijas pasliktināšanos Afganistānā", īpaši ņemot vērā "Daesh" aktivitāšu pieaugumu, teikts Krievijas Ārlietu ministrijas paziņojumā.

Krievija un Ķīna ir gatava "elastīgai pieejai pret zināmu indivīdu izslēgšanas perspektīvu no sankcijām pakļauto personu saraksta, lai sekmētu miermīlīgu dialogu starp Kabulu un talibu kustību", norādīja ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!