Ceturtdienas rītā uz Donbasu devies 36. Krievijas "humānās palīdzības" konvojs, paziņojusi Krievijas Ārkārtas situāciju ministrija.

"Vairāk nekā 100 automašīnu kolonna plkst.4 izbrauca no Ārkārtas situāciju ministrijas Donas glābšanas centra Rostovas apgabalā, dodoties valsts robežas virzienā," paziņoja ministrijas preses dienests.

Automašīnas ved vairāk nekā 1000 tonnu kravas, kurā ietilpst pārtikas produkti, medikamenti un pirmās nepieciešamības preces.

Pirms valsts robežas kolonna sadalīsies aptuveni vienādās daļās, no kurām viena dosies uz Doņeckas, bet otra uz Luhanskas apgabalu.

Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padome paziņojusi, ka visi "humānie konvoji", kurus Krievija nosūta uz Donbasu bez Ukrainas atļaujas, ir tikai un vienīgi atbalsts bruņotajiem grupējumiem. Tajos tiek vesta munīcija, ieroči un sausā pārtika kaujiniekiem un pēc to ierašanās krasi pastiprinās teroristu grupējumu aktivitāte. Savukārt uz Krieviju konvoja kravas automašīnas izved nogalinātos un Ukrainas rūpnīcās salaupītās iekārtas.

Pēdējās nedēļas laikā Donbasā pieredzēta strauja vardarbības eskalācija, kas gan pēdējās dienās nedaudz mazinājusies.

Krievija pērn februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš pagājušā gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos Ukrainas austrumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!