Foto: AP/Scanpix

Krievija apsver atbildes pasākumus pēc decembrī notikušās 35 krievu diplomātu izraidīšanas no ASV, otrdien paziņojis Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

"Mēs domājam par konkrētiem soļiem, un es nedomāju, ka to vajadzētu apspriest publiski," sacīja Lavrovs.

Viņš pārmeta iepriekšējā ASV prezidenta Baraka Obamas administrācijai vēlmi "saindēt Krievijas un Amerikas attiecības līdz maksimumam un darīt visu iespējamo, lai iedzītu [ASV prezidenta Donalda] Trampa administrāciju slazdā".

Ministra vietnieks Sergejs Ribakovs aģentūrai "RIA-Novosti" sacīja, ka varianti ir vairāki, bet tiek gatavota skarba atbilde.

Diplomātu izraidīšanas laikā Kremlis neatbildēja ASV ar līdzīgu soli, taču laikraksts "Izvestia" pirmdien ziņoja, ka tagad Maskava varētu izraidīt 30 ASV diplomātus un konfiscēt kādus ASV īpašumus Krievijā.

Krievijas diplomāti no ASV tika izraidīti, reaģējot uz kiberuzbrukumiem Savienoto Valstu amatpersonām, kuros Vašingtona vainoja Maskavu.

ASV piemēroja arī sankcijas deviņām Krievijas organizācijām un fiziskajām personām, tostarp Krievijas Federālajam drošības dienestam (FDD) un Krievijas armijas izlūkdienestam (GRU). Tika slēgti arī divi Krievijas lietotie objekti ASV, kuri izmantoti "ar izlūkošanu saistītiem mērķiem".

Krievija, protams, vēlas atgūt savus īpašumus ASV, un Kremlis ziņoja, ka šis jautājums apspriests arī Putina un Trampa tikšanās laikā Hamburgā, kur abi līderi apmeklēja G20 samitu.

Tramps sacīja, ka tikšanās laikā runājis ar Putinu par Krievijas jaukšanos ASV prezidenta vēlēšanās, ko Putins noliedzis.

ASV Senāts pagājušajā mēnesī apstiprināja jaunu sankciju piemērošanu Krievijai par jaukšanās Savienoto Valstu vēlēšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!