Vairāki desmiti tūkstošu Krievijas iedzīvotāju pirmdien piedalījās 1.maija demonstrācijās, taču tās kļuvušas ievērojami mazākas un ne tik agresīvas kā agrākie mītiņi pēc padomju laikā.
Prezidenta vietas izpildītājs Vladimirs Putins šo dienu pavadīja atpūšoties kopā ar ģimeni Melnās jūras kūrorta pilsētā Sočos.

Krievijas pensionāri, kuriem ir grūti izdzīvot pašreizējos apstākļos, ir saņēmuši nelielu pielikumu pensijām, kas tagad ir vidēji apmēram 18 lati mēnesī. Taču ir palielinājušies arī gāzes un elektrības tarifi.

Pirmdien notika divi gājieni cauri Maskavas ielām, un katrā no tiem piedalījās vairāki tūkstoši demonstrantu.

Arodbiedrības, kurām pievienojās arī populārais Maskavas mērs Jurijs Lužkovs, un vairākas sieviešu grupas ar ziediem un baloniem rokās gājienā pieprasīja augstākas, laikā izmaksātas algas un pasākumus, lai palīdzētu vietējiem uzņēmējiem piemēroties tirgus ekonomikas prasībām.

Dažus kilometrus tālāk Komunistiskā partija un citi kreisie spēki bija sarīkojuši savu gājienu, taču, tā kā viņu galvenais dusmu iemesls Boriss Jeļcins no prezidenta amata ir atkāpies, tad demonstrācija salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem bija visai klusa.

No visas Krievijas ziņo par nelieliem mītiņiem arī citās pilsētās, kurus pārsvarā rīkoja kreiso politisko spēku grupējumi un kas notikuši bez incidentiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!