Foto: AFP/Scanpix

Krievija ceturtdien paziņojusi, ka turpinās savu uzlidojumu kampaņu Sīrijā, neskatoties uz ASV draudiem pārtraukt sarunas, ja Maskava turpinās uzbrukumus Alepo pilsētai.

Maskavas un Vašingtonas panāktā vienošanās par pamieru Sīrijā ir sabrukusi, abām pusēm par to vainojot otru.

Krievija šobrīd atbalsta tās sabiedrotā Sīrijas prezidenta Bašara al Asada spēkus, kas cenšas ieņemt opozīcijas nemiernieku kontrolēto Alepo austrumdaļu, izsaucot Rietumvalstu nosodījumu.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs ceturtdien uzstāja, ka Maskava joprojām ir ieinteresēta, lai ar ASV panāktā vienošanās strādātu, bet norādīja, ka Vašingtona nav spējusi pildīt savas saistības.

"Diemžēl mēs pēdējo pāris dienu laikā esam pamanījuši diezgan nekonstruktīvu Vašingtonas retoriku," paziņoja Peskovs. "Maskavai joprojām ir interese sadarboties ar Vašingtonu vienošanās īstenošanai," viņš uzsvēra.

Tikmēr "Maskava turpinās savu gaisa operāciju, lai atbalstītu Sīrijas bruņoto spēku pretterorisma darbību", piebilda Kremļa preses sekretārs.

Video no slimnīcām Alepo austrumdaļā, kad tām trāpa bumbas:

Opozīcijas pozīciju apšaude un bombardēšana Alepo vecpilsētā:

Krievijas Aizsardzības ministrija trešdien paziņoja, ka ir "gatava Sīrijas jautājumā turpināt kopīgo darbu ar mūsu amerikāņu partneriem", tomēr nesignalizējot par iespēju pārtraukt Sīrijas gaisa spēku uzlidojumus.

Jau vēstīts, ka ASV valsts sekretārs Džons Kerijs trešdien draudēja pārtraukt sadarbību ar Krieviju Sīrijas jautājumā, ja Maskava "nespers tūlītējus soļus", lai pārtrauktu uzbrukumus Alepo.

Kerijs arī norādījis Krievijas ārlietu ministram Sergejam Lavrovam, ka varētu tikt apturēti plāni par kopīgu vēršanos pret džihādistiem Sīrijā.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011. gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 300 000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!