Foto: Reuters/Scanpix

Krievija turpinās uzstāt uz Ukrainas federalizāciju un sagaida, ka šī ideja nonāks līdz Kijevai caur Rietumu galvaspilsētām, sestdien paziņoja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

Viņš pavēstīja, ka Krievijas priekšlikumu par Ukrainas federalizāciju apspriež ar rietumvalstīm un viņš tiekot sadzirdēts.

"Varu teikt, ka federalizācija vairs nav aizliegtais vārds mūsu sarunās. Esmu pārliecināts, ka mums uz to jāuzstāj ne tāpēc, ka mums tā gribas, bet tāpēc, ka tā ir dienvidu un austrumu reģionu prasība," sacīja Lavrovs.

Pēc viņa teiktā, konstitucionālā reforma ir jāapstiprina referendumā un tai jāatspoguļo visu reģionu intereses.

"To prasa austrumu un dienvidu reģioni. Mēs esam pārliecināti, ka tas ir absolūti pareizais ceļš. Mums atbildē ar Ukrainas Ārlietu ministrijas pārstāvju muti tiek paziņots, ka Krievijas priekšlikumi ir provokācija un iejaukšanās iekšējās lietās, jo tiek izvirzītas idejas, kas ir nesavienojamas ar Ukrainas valstiskumu. Kādas idejas? Pirmkārt, federalizācija, otrkārt, otra valsts valoda. Es nezinu, kāpēc tas nav savienojams ar Ukrainas valstiskuma pamatiem," sacīja Lavrovs.

Viņš arī pavēstīja, ka Krievijai nav nodoma un intereses šķērsot Ukrainas robežu.


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!