Foto: Sputnik/Scanpix

Krievijas dronu ražotājs "Kronštadt" grupa nākusi klajā ar paziņojumu, ka tuvāko piecu gadu laikā izstrādās smago kaujas bezpilota lidaparātu, vēsta aģentūra "Interfax".

To otrdien starptautiskajā militāri tehniskajā forumā "Armija-2017", kas notiek militāri patriotiskajā parkā "Patriots", paziņoja "Kronštadt" ģenerāldirektors Armens Isakjans.

"Šī programma paredzēta trīs gadiem. Tās mērķis – radīt demo paraugu. Kopumā smagā bezpilota lidaparāta parādīšanās var aizņemt četru piecus gadus aģentūrai "Interfax" paskaidroja Isakjans.

Plašāku informāciju par izstrādājamo dronu Isakjans neatklāja, vien to, ka tas būs ar piecu tonnu pacelšanās masu un izmantojams kā kaujas, tā civilām transporta vajadzībām.

"Kronštadt" grupa arī strādā pie pirmā pilnībā Krievijā radīta smagā drona "Orions-E" un 2019. gadā plānots sākt tā eksporta varianta ražošanu, atklāja Isakjans.

Šim modelim ražotājs sola spējas vienu lidojumu turpināt līdz 24 stundām ilgi, pietuvojoties amerikāņu drona MQ-9 "Reaper", kas var lidot aptuveni 30 stundas, spējām, norāda portāls "Newsweek".

Krievijas armijas modernizēšanas plāns paredz līdz 2020. gadam pamatīgi uzlabot armijas spējas. Krievijas Gaisa spēku komandieris Viktors Bondarevs jūlijā paziņoja, ka Maskavai "nav tiesību atpalikt" no citām valstīm ar savu bezpilota lidaparātu programmu.

"Visa pasaule ir ceļā uz dronu radīšanu. Tāpēc mēs darām analogu darbu šajā jomā," Bondarevs paziņojumu jūlijā notikušajā aviošovā, kur tika prezentēts "Orions-E", citē medijs.

Dažādas valsts un neatkarīgās kompānijas pēdējos gados Krievijā ir radījušas dažādu dronu dizainus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!