Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas Federācija un tās "teroristiskās specvienības", kuras atrodas Ukrainā, demonstratīvi negrasās izpildīt Ženēvā panākto vienošanos, atsaucoties uz Ukrainas pagaidu prezidenta Aleksandra Turčinova paziņojumu, vēsta aģentūra UNIAN.

To Turčinovs paziņojis tikšanās laikā ar ASV viceprezidentu Džo Baidenu, kurš otrdien ir vizītē Kijevā.

"Ar lielu nožēlu jāatzīst, ka ne Krievijas federācija, ne tās teroristiskās specvienības, kuras atrodas Ukrainā, demonstratīvi negrasās izpildīt Ženēvā panākto vienošanos," norādīja Turčinovs, apspriežot Ženēvas sarunu rezultātus.

Tā vietā, lai atbruņotos un atbrīvotu administratīvās ēkas, teroristi atkal ir sagrābuši Iekšlietu ministrijas nodaļu Kramatorskā un paņēmuši par ķīlnieku milicijas vadītāju, tādā veidā "pārsvītrojot visas Ženēvā panāktās vienošanās", skaidro Turčinovs.

"Neapšaubāmi, šajos apstākļos Ukrainas valdība atbilstoši reaģēs," uzsver Turčinovs.

"Delfi", ataucoties uz aģentūru LETA, jau vēstīja, ka ASV, Eiropas Savienība (ES), Ukraina un Krievija ceturtdien Ženēvā vienojās par kopīgu aicinājumu nekavējoties apturēt visu vardarbību Ukrainā, kur Maskavas atbalstītie prokrieviskie separātisti valsts austrumos sākuši sagrābt administrācijas un drošības iestāžu ēkas.

"Visām pusēm jāatturas no jebkādas vardarbības, iebiedēšanas vai provokatīvas rīcības," teikts komunikē, kas izplatīts pēc Ženēvas sarunām.

"Visi nelikumīgie grupējumi ir jāatbruņo, visas nelikumīgi sagrābtās ēkas jāatdod likumīgajiem īpašniekiem, visas nelikumīgi ieņemtās ielas, laukumi un citas publiskās vietas Ukrainas pilsētās un mazpilsētās ir jāatbrīvo," teikts kopīgajā paziņojumā.

Tajā izteikts arī aicinājums uz "plašu nacionālo dialogu", norādot, ka Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) novērotāju misijai jābūt galvenajai lomai situācijas deeskalācijas programmas īstenošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!