Foto: Kadrs no video

Krievija uz Donbasa reģionu Ukrainā nosūtījusi karavīru specvienību un pašgājēja mīnmetēju "Tulpan" ("Тюльпан", tulkojumā - "Tulpe") bateriju, atsaucoties uz Militāri politisko pētījumu centra vadītāju Dmitriju Timčuku, vēsta aģentūra UNIAN.

Pēdējo divu dienu laikā novērota divu taktisko grupu un Krievijas Federācijas Bruņoto spēku Ģenerālštāba Galvenās izlūkošanas pārvaldes specvienības ierašanās Donbasā, norāda Timčuks. Tāpat konstatēta 240 mm pašgājēja mīnmetēju 2C4 "Tulpan" baterijas (četras vienības) ierašanās.

Šīs iekārtas ir piemērotas pilsētu kaujām un labi nocietinātu vietu iznīcināšanai, izmantojot precīzus un jaudīgus šāviņus, tai skaitā kodolieročus. "Tulpan" apkalpo pieci cilvēki, tas var ātri mainīt pozīcijas un pamest ugunspunktu.

Video: "Tulpan"

Ukrainas pretterorisma operācijas štābs iepriekš paziņoja, ka kaujinieki pret Ukrainas desantniekiem, kuri aizsargā Doņeckas lidostu, grib pielietot ķīmiskos ieročus. Apšaude varētu tikt realizēta ar mīnmetējiem "Tulpan", štāba ziņoto atgādina UNIAN.

Vēstīts, ka medijos parādījušās ziņas, ka Krievija Ukrainā karojošajiem kaujiniekiem nodevusi pretgaisa aizsardzības kompleksus "Pancir".

NATO šonedēļ paziņoja, ka Ukrainā atrodas četri Krievijas bataljoni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!