Foto: AP/Scanpix
Krievija uz laiku apturēs uzlidojumus nemiernieku kaujiniekiem, šādi dodot viņiem iespēju saraut saites ar starptautiskā teroristu grupējumu tīkla "Al Qaeda" Sīrijas atzaru "Al Nusra".

Krievija uzstāj, ka tā Sīrijā uzbrūk tikai grupējumiem "Islāma valsts" un "Al Nusra", uz kuriem pamiera nosacījumi neattiecas. Tiesa gan, nereti parādās ziņas, ka Krievijas uzlidojumos cietuši arī mēreno nemiernieku grupējumi.

ASV atzīst, ka mēreno grupējumu kaujas lauka alianses ar "Al Nusra" pamiera ieviešanu padara sarežģītu.

"Al Nusra", kas ir viens no spēcīgākajiem Sīrijas nemiernieku grupējumiem, izvirzījusies Sīrijas ziemeļos, arī apvidos uz dienvidiem no Alepo, izvērstās ofensīvas avangardā.

ASV Valsts departamenta preses sekretārs Marks Toners pirmdien atzina, ka "Al Nusra" un grupējumi, kas ir parakstījušas pamiera vienošanos, ir "zināmā mērā sajaukušies", īpaši Alepo reģionā.

Tas ir "vitāli svarīgi, ka viņi norobežojas, lai mēs varam skaidri nošķirt, kur ir "Al Nusra" un kur uzticama opozīcija", skaidroja Toners.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011.gada un sadrumstalojies daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 270 000 cilvēku.

Sīrijā 27.februārī stājās spēkā pamiers, tomēr tas neattiecas uz grupējumiem, kurus ANO atzinusi par teroristu organizācijām, tādiem kā "Islāma valsts" un "Al Nusra".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!