Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas izmeklētāji uz nopratināšanu izsaukuši bijušā naftas rūpniecības uzņēmuma "Jukos" vadītāja Kremļa kritiķa Mihaila Hodorkovska 82 gadus veco tēvu Borisu Hodorkovski, trešdien paziņoja bijušā naftas magnāta preses dienests.

Boriss Hodorkovskis izsaukts liecinieka statusā kādā konkrēti nenorādītā lietā. Uz nopratināšanu viņam jāierodas ceturtdien.

Pavēsti atsūtījis izmeklētājs Jurijs Buratovs, kas vadīja bijušā "Jukos" ekonomiskās drošības nodaļas priekšnieka Alekseja Pičugina lietu. Pičugins šobrīd izcieš mūža ieslodzījumu saistībā ar apsūdzībām slepkavībās.

Viņa bijušie kolēģi un cilvēktiesību aktīvisti uzskata, ka viņš notiesāts politisku motīvu dēļ. Organizācija "Memoriāls" Pičuginu uzskata par politieslodzīto.

Bijušā "Jukos" vadītāja advokāts Sergejs Badamšins uzskata, ka pret viņa klientu tiek vērsts spiediens.

Krievijas Izmeklēšanas komitejas preses sekretārs Vladimirs Markins vēl 30. jūnijā paziņoja, ka tiek atjaunota 1998. gadā notikušās Ņeftejuganskas mēra Vladimira Petuhova slepkavības lieta, saistībā ar kuru tika notiesāts Pičugins.

Markins pieļāva, ka uz nopratināšanu var tikt izsaukts Mihails Hodorkovskis, jo viņš varētu būt bijis šī nozieguma pasūtītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!