Krievija, atbildot uz NATO militārās aktivitātes pieaugumu, var izvietot Baltijas un Melnajā jūrā divas superjaunas radiolokācijas stacijas (RLS), kas spētu kontrolēt 200 jūdžu piekrastes zonu, aģentūrai "Interfax" pavēstījis informēts ziņu avots.

"Ir gaidāms, ka aizhorizonta modificētais radars “Podsolnuh” sāks kaujas dežūru Baltijā 2017. gadā,” sacīja ziņu avots.

Analoģisks radars 2017. gadā var tikt izvietots Krimā. “Tas redzēs jebkuru militāru kuģi, kas šķērsos Bosforu,” teica ziņu avots.

Radara "Podsolnuh" valsts izmēģinājumi notika 2006. gadā. Pašlaik kaujas dežūrā ir trīs šādas radiolokācijas stacijas – pa vienai Ohotskas, Japāņu un Kaspijas jūrā.

"Podsolnuh" ļauj automātiskā režīmā aiz radiohorizonta robežām vienlaicīgi konstatēt, pavadīt un klasificēt līdz 300 jūras un 100 gaisa objektiem, noteikt to koordinātas un pēc tām dot mērķa norādījumus kuģu un pretgaisa aizsardzības līdzekļu bruņojuma kompleksiem un sistēmām.

Koncerns RTI, kas izstrādā radarus “Podsolnuh”, jūnijā paziņoja, ka plāno nākamgad piegādāt Krievijas Aizsardzības ministrijai vairākas radiolokācijas stacijas.

"Krievijas Aizsardzības ministrija plāno 2017. gadā iepirkt Jūras kara flotei vairākas stacijas, kuras tiks izvietotas Arktikā, kā arī uz Krievijas dienvidu un rietumu robežām,” sacīja RTI ģenerāldirektors Sergejs Bojevs.

“Podsolnuh” martā tika lietots Kaspijas flotiles kuģu mācībās, kuri ir aprīkoti ar raķešu kompleksu “Kalibr-NK”. Šo manevru gaitā tika risināti uzdevumi virsūdens un gaisa mērķu atrašanai, pēc kuras tika doti mērķa norādījumi kuģiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!