Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Krievijas mediju uzraudzības dienesta ("Roskomnadzor") vadītāja vietnieks Maksims Ksenzovs paziņojis, ka Krievijā varētu tikt bloķēti sociālie tīkli "Twitter" un "Facebook". Iestādes preses sekretārs Vadims Ampelonskis telekanālam "Doždj" apliecinājis, ka tā ir dienesta nostāja.

"Iestādē tiešām tiek izskatīts jautājums par pilnīgu "Twitter" un "Facebook" bloķēšanu, un tajā netiek saskatīti nekādi riski. Ksendzovs pietiekami skaidri un detalizēti formulēja "Roskomnadzor" nostāju.

Tas ir priekšsēdētāja vietnieks. Dabīgi, viņš pauda viedokli nevis kā Maksims Ksenzovs, bet kā oficiāls mūsu iestādes pārstāvis," sacīja preses sekretārs

Piektdien laikrakstā "Izvestija" publicēta intervija ar Ksenzovu, kurā viņš paziņojis, ka dažu ārvalstu interneta uzņēmumu vadība nekontaktējas ar Krievijas varasiestādēm un "izmanto lietotājus kā politikas instrumentu".

"Roskomnadzor" to uztver kā "nopietnus sociālos draudus" un ir gatavs Krievijā bloķēt populāros sociālos tīklus.

"Mēs jau rīt pat varam dažu minūšu laikā Krievijā nobloķēt "Twitter" un "Facebook". Mēs tajā lielus riskus nesaskatām," paziņoja Ksenzovs.

Krievijas amatpersonas pirmo reizi draudēja slēgt "Twitter" un "Facebook" jau pērnvasar, kad bijušais ASV izlūkdienestu darbinieks Edvards Snoudens bija paziņojis, ka lielākie tīmekļa uzņēmumi "nopludina lietotāju privātos datus amerikāņu specdienestiem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!