Foto: AP/Scanpix

MASKAVA, Jūn 11, BNS/INTERFAX - Krievijas izmeklētāji pirmdien veic kratīšanas opozīcijas līderu mājokļos dienu pirms Maskavā plānotas masu protesta akcijas pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Krievijas Izmeklēšanas komitejas oficiālais pārstāvis Vladimirs Markins paziņoja, ka šīs komitejas izmeklētāji veic kratīšanas opozicionāru Alekseja Navaļnija, Sergeja Udaļcova un Iļjas Jašina dzīvokļos saistībā ar krimināllietu par masu nekārtībām, kuras notika 6.maijā Bolotnajas laukumā Maskavā.

Markins piebilda, ka pirmdien plānots veikt 10 kratīšanas 6.maija mītiņa, kurš pārauga masu nekārtībās, organizatoru un dalībnieku dzīvesvietās.

Kustības "Par cilvēktiesībām" līderis Ļevs Ponomarjovs tomēr pauda uzskatu, ka šīs kratīšanas ir vērstas pret otrdien plānoto protesta gājienu un mītiņu, kas tiek dēvēts par "Miljonu gājienu". Šis gājiens un mītiņš notiks Maskavas centrā un ir saskaņoti ar pilsētas pašvaldību.

"Pašlaik notiek mēģinājums izjaukt rītdienas akciju, izdarīt tā, lai uz to atnāktu mazāk cilvēku," sacīja Ponomarjovs aģentūrai "Interfax".

"Mēģina saniknot radikālākos akcijas dalībniekus, izprovocēt cilvēkus un padarīt mierīgu akciju nepārvaldāmu," teica Ponomarjovs, komentējot pirmdien rīkotās kratīšanas.

BNS, +371 67088621, arzemes@bns.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!