Foto: Sputnik/Scanpix

Krievija vēlas, lai tās varasiestādes varētu iesaistīties bijušā aģenta Sergeja Skripaļa un viņa meitas Jūlijas indēšanas izmeklēšanā, vēsta medijs "The Guardian".

Šādu vēlmi ceturtdien izteicis Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

"Mums ļoti patiktu, ja mums būtu piekļuve Krievijas pilsoņiem, šajā gadījumā Jūlijai, kā arī, ja mums dotu iespēju iesaistīties izmeklēšanā," intervijā teicis Putins.

Ar vēstniecības starpniecību Krievija Jūlijai jau aprīlī piedāvāja palīdzību, taču bijušā Krievijas dubultaģenta meita atteikusies. Arī britu varasiestādes ignorējušas Krievijas lūgumus nodrošināt konsulāru piekļuvi Jūlijai.

Putins intervijā arīdzan piebilda, ka abi Skripaļi būtu miruši, ja uzbrukumā būtu izmantota militāra līmeņa ķīmiskā viela.

Vēstīts, ka Skripaļs un viņa meita Jūlija 4. martā tika atrasti bezsamaņā uz soliņa Solsberi, Lielbritānijā. Britu speciālisti noskaidroja, ka viņi saindēti ar nervus paralizējošo ķīmisko vielu no "Novičok" grupas, kura, kā uzskata britu valdība, varētu būt nākusi tikai no Krievijas un, visticamāk, pielietota ar Kremļa svētību. Maskava savu vainu notikušajā kategoriski noliedz un apsūdz Londonu tās apmelošanā.

Lai gan Sergeja Skripaļa veselības stāvoklis pēc saindēšanās bija kritisks, maija vidū viņu izrakstīja no slimnīcas. Atlabusi pēc uzbrukuma ir arī viņa meita Jūlija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!