Foto: F64
Krievijā asu nosodījumu izpelnījies Latvijas Saeimas Juridiskās komisijas lēmums virzīšanai trešajā lasījumā atbalstīt grozījumus Krimināllikumā, kas paredz sodīt arī ar brīvības atņemšanu par PSRS vai nacistiskās Vācijas pret Latviju īstenotās agresijas publisku noliegšanu, attaisnošanu, slavināšanu vai ļaunprātīgu, rupju vai aizvainojošu apšaubīšanu. Liberāldemokrātiskās partijas līderis Vladimirs Žironovskis paziņojis, ka šo likumu nedrīkst pieņemt, un uz Krieviju konsultācijām tikšot atsaukts valsts vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

Komentējot Latvijas Saeimas rīcību, Žirinovskis paziņoja, ka viņa partija pieprasīs atsaukt vēstnieku no šīs valsts. "Prasīsim atsaukt vēstnieku uz konsultācijām un lemsim par pasākumiem, lai nepieļautu šī likuma pieņemšanu Saeimā", uzsvēra Žirinovskis. Vēl priekšā ir trīs likumprojekta lasījumi un prezidenta paraksts, taču reaģēt vajag," intervijā aģentūrai "Itar-tass" minējis odiozais politiķis.

Taču Žironovskis nav vienīgais, kas paudis savu neapmierinātību. Savu vārdu teicis arī politiķis ar krietni lielāku ietekmi – Vladimira Putina partijas biedrs un Valsts domes Ārlietu komitejas vadītājs Aleksejs Puškovs.

Uzstājoties domes plenārsēdē, Puškovs norādījis, ka šis Latvijā pieņemtais likums nav tikai formāls, bet gan provokatīvs un vērsts pret Krievijas valsti.

"Mēs redzam daudzus mēģinājumus, kas noniecina un kropļo mūsu valsts lomu Trešā Reiha sakavē, " no tribīnes minējis domes Ārlietu komitejas vadītājs.

Puškovs arī deputātiem pauda savu pārliecību, ka pieņemot šādus likumus, formāli nacismu un Padomju varu nostādot vienlīdzīgās pozīcijās, Latvija cenšas attaisnot nacismu un izmainīt vēsturi. "Mēs to nedrīkstam pieļaut," uzrunā sacījis Peškovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!