Foto: AFP/Scanpix

Krievijai nav iemesla uzskatīt ASV par draudu tās nacionālajai drošībai, pirmdien paziņoja ASV Aizsardzības ministrijas (Pentagona) pārstāvji pēc Krievijas nacionālās drošības ziņojuma publicēšanas, kurā pirmoreiz ir izceltas ASV un NATO.

Jaunajā nacionālās drošības dokumentā, kuru 31.decembrī parakstīja Krievijas prezidents Vladimirs Putins, kā drauds tiek minēta gan NATO paplašināšanās, gan ASV, informēja Pentagona oficiālais ziņu kanāls.

Iepriekšējā šādā dokumentā 2009.gadā ne ASV, ne NATO netika raksturotas kā drauds.

"Viņiem nav iemesla uzskatīt mūs par draudu," reportieriem paziņoja Pentagona preses sekretārs kapteinis Džefs Deiviss. "Mēs nemeklējam konfliktu ar Krieviju," viņš piebilda.

Krievijas minētais ASV raksturojums atspoguļo attiecību pasliktināšanos starp Maskavu un Vašingtonu, kurām ir pretēji viedokļi par Ukrainu un pilsoņkaru Sīrijā.

"Mums ir domstarpības, bet ir fundamentāli nepareizi uzskatīt ASV par draudu Krievijai," sacīja Deiviss.

ASV gan nesen izteicās līdzīgi, raksturojot Krieviju. ASV bruņoto spēku ģenerālštāba priekšnieks Džozefs Danfords pērn jūlijā paziņoja, ka Krievija rada lielākos draudus ASV nacionālajai drošībai.

Pentagons pirmdien pavēstīja, ka jaunais Krievijas nacionālās drošības dokuments nemaina Danforda jūlijā izteikto vērtējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!