Foto: AP/Scanpix

Migrantu pieplūdumu Eiropas Savienībā (ES) nav iespējams apturēt, kamēr Krievija turpina gaisa triecienus Sīrijā, piektdien paziņoja Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans, par kura teikto vēsta Ukrainas ziņu aģentūra UNIAN.

"Mūsu Eiropas partneri pieprasa, lai mēs apturētu migrantu pieplūdumu. Bet vai mierīgajiem iedzīvotājiem ir cita izvēle, kad Krievija viņus bombardē," sacīja Erdogans, kuru citēja laikraksts "The Daily Sabah".

Viņš piebilda, ka ne migrantu pieplūduma samazināšana, ne arī kāds politisks noregulējums Sīrijas miera sarunās Ženēvā nav iespējami, kamēr gaisa triecieni tiek vērsti pret civiliedzīvotājiem.

Turcija iepriekš paziņoja, ka Sīrijā Turcijas robežas virzienā dodas 60 līdz 70 tūkstoši cilvēku, bēgot no Krievijas atbalstītām Sīrijas armijas operācijām Alepo provincē.

Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīma armija kopā ar sabiedrotajiem no Irānas un Krievijas ir sākusi uzbrukumu opozīcijas spēku kontrolētiem atbalsta punktiem pie Alepo pilsētas valsts ziemeļos, tāpēc miera sarunas Sīrijas konflikta noregulēšanai ir pārtrauktas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!