Foto: AP/Scanpix

Kijevas paziņojumu par Krievijas militāru iebrukumu mērķis ir maldināt Ukrainas sabiedrību, atsaucoties uz Krievijas Ārlietu ministrijas Informācijas un preses direktora vietnieces Marijas Zaharovas paziņojumu vēsta "RIA Novosti".

"Rodas iespaids, ka Kijevai kritiski nepieciešams "Krievijas militārais iebrukums". Acīmredzot, tā ir daļa no ģenerālplāna par valsts iedzīvotāju apmuļķošanu, kas ir galvenā atbilde uz cilvēku jautājumu "kāda velna pēc ar mums tas notiek?". Bail iedomāties, kādus paziņojumus no Ukrainas oficiālajām amatpersonām dzirdēsim Halovīnos," teikts Zaharovas paziņojumā.

Ceturtdien EDSO Ukrainas pārstāvis Igors Prokopčuks sacījis, ka Ukrainas varasiestādes "fiksējušas tiešo Krievijas karaspēka iebrukumu Ukrainas austrumu reģionu teritorijā". Krievijas pārstāvis Andrejs Keļins noraidījis Ukrainas puses apsūdzības.

Iepriekš Ukrainas prezidents Petro Porošenko paziņojis, ka sakarā ar situācijas saasināšanos Doņeckas apgabalā atceļ savu vizīti uz Turciju un rīkos Nacionālās drošības padomes ārkārtas sēdi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!