Foto: DELFI

Krievijas Ārlietu ministrijas (ĀM) pārstāvis, tiekoties ar Eiropas Savienības (ES) vēstniekiem Austrumeiropas, Dienvidkaukāza un Vidusāzijas valstīs, uzsvēra, ka ir nepieļaujami krievvalodīgās sabiedrības daļas tiesību pārkāpumi Latvijā un Igaunijā, kā arī nosodīja vairāku valstu mēģinājumus heroizēt nacistus.

"Kontekstā par starptautisko saistību neizpildi tika skarbi uzdoti jautājumi par nepilsoņa statusu un krievvalodīgās sabiedrības daļas tiesību pārkāpumiem Latvijā un Igaunijā, uzsvērts, ka nedrīkst pieļaut nacistu un viņu piekritēju heroizācijas mēģinājumus," teikts otrdien Krievijas ĀM mājaslapā publiskotajā paziņojumā par ārlietu ministra vietnieka Aleksandra Gruško tikšanos ar vēstniekiem.

Tikšanās laikā arī esot sīki izklāstītas Krievijas ārpolitikas prioritātes attiecībās ar ES.

"Īpašu akcentu Krievijas puse lika uz nepieciešamību noteikt bezvīzu režīmu Krievijas un ES pilsoņiem. Gruško iepazīstināja vēstniekus ar Krievijas vērtējumu par Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas un Eiropas Padomes darbību, šo organizāciju vietu un lomu jaunajā Eiropas un Eirāzijas arhitektūrā," norādīja Krievijas ĀM.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!