Foto: LETA

Krievijas Ārlietu ministrija ceturtdien apstiprināja, ka Lietuva izraidījusi Krievijas žurnālistus, un paziņoja, ka ar tādu rīcību Lietuva turpina pilnīgas cenzūras ieviešanu valstī.

"Varu apstiprināt, ka televīzijas kanāla "Rossija-1" filmēšanas grupa četru cilvēku sastāvā tika izraidīta no šīs Baltijas valsts," žurnālistiem teica Krievijas Ārlietu ministrijas oficiālā pārstāve Marija Zaharova.

Viņa uzsvēra, ka žurnālisti "Viļņa pildīja savus profesionālos pienākumus".

"Kārtējo reizi mums ir jāsecina, ka Lietuvas valdība turpina rīcības līniju, lai ieviestu valstī pilnīgu cenzūru un izskaustu jebkādu citādu domāšanu, par ko runā arī daudzi Lietuvas politiķi," klāstīja Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve.

"Diemžēl pilnīgu vienaldzību pret šajā Eiropas Savienības dalībvalstī notiekošo izrāda Brisele un atbildīgās starptautiskās institūcijas. Tas ir kārtējais dubulto standartu gadījums," viņa uzsvēra.

Jau vēstīts, ka Lietuva izraidījusi četrus Krievijas valsts televīzijas žurnālistus, kas izraisījuši incidentus, mēģinot iekļūt Traķos notikušajā Krievijas opozīcijas forumā, uz kuru viņi nebija akreditējušies, un ceturtdienas naktī trīs no viņiem ir atstājuši Lietuvu, bet ceturtās personas atrašanās vieta nav zināma.

Lietuvas Valsts drošības departaments trešdien iekļāva Krievijas valsts televīzijas kanāla "Rossija" žurnālistu Pāvelu Zarubinu un trīs viņa filmēšanas grupas pārstāvjus Lietuvā nevēlamo personu sarakstā un lika viņiem atstāt valsti. Valstij nevēlamas personas statuss viņiem noteikts par valsts drošības apdraudēšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!