Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs noliedzis informāciju, ka Krievija ievedusi karaspēku Ukrainas teritorijā, vēsta aģentūra "Interfax".

Jau vēstīts, ka Ukrainas teritorijā piektdien no Krievijas iebraukusi kara tehnikas kolonna, kurā ir 32 tanki un 30 kravas automašīnas, taču, pirms tikšanās ar ASV valsts sekretāru Džonu Keriju, Lavrovs norādīja, ka Krievija neesot devusi rīkojumi savam militārajam spēkam šķērsot robežu.

Lavrovs skaidroja, ka ASV Valsts departamenta pārstāvis Džens Psaki nav varējis apstiprināt Krievijas karaspēka klātbūtni Ukrainā. Krievijas ārlietu ministrs arī uzsvēra, ka Krievija nav tieši iesaistīta panāktajā pamierā starp Ukrainu un prokrieviskajiem separātistiem par uguns pārtraukšanu.

Lavrovs atgādināja par Minskā noslēgto vienošanos un aicināja Kijevu pabeigt darbu pie robežlīnijas noteikšanas.

Jau ziņots, ka Ukrainā turpinās ļoti saspringta situācija, jo Donbasā trauslais pamiers ir pārtraukts un sākusies gatavošanās karam. Nevalstiskā cilvēktiesību organizācija "Amnesty International" ceturtdien paziņoja, ka civiliedzīvotāju bojāejā Ukrainas austrumos vainīgas abas iesaistītās puses - gan separātistu, gan Ukrainas valdības spēki. Ziņots, ka trešdien Ukrainas pilsētā Doņeckā artilērijas apšaudes rezultātā divi bērni ir gājuši bojā, bet vēl četri pēc notikušā nogādāti reanimācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!