Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas armija otrdien atļāvusi Sīrijas nemiernieku kaujiniekiem ar ģimenēm pamest aplenkto Austrumgutu, izmantojot humāno koridoru, ziņo Krievijas mediji.

"Šoreiz humānais koridors tika atvērts ne tikai Austrumgutas civiliedzīvotājiem, bet arī kaujiniekiem un viņu ģimenēm. Nelegālo bruņoto grupējumu locekļiem ir atļauts ņemt līdzi savus personiskos ieročus," Krievijas ziņu aģentūras citēja kādu Krievijas amatpersonu Sīrijā.

Krievijas Aizsardzības ministrija pirmdienas vakarā paziņoja, ka "garantēs neaizskaramību visiem kaujiniekiem un viņu ģimenes locekļiem, kuri izlēmuši pamest Austrumgutu".

Ministrija paziņoja, ka Krievija ir nodrošinājusi starptautiskajam humānās palīdzības konvojam drošu piekļuvi Austrumgutai. Taču Starptautiskā Sarkanā Krusta komiteja (ICRC) ziņoja, ka pirmdien vardarbības dēļ visu plānoto palīdzību Austrumgutai nav izdevies piegādāt.

Sīrijas prezidentam Bašaram al Asadam lojālie spēki ar Krievijas aviācijas atbalstu 18. februārī sāka uzbrukumu Austrumgutai, kas ir pēdējais lielais nemiernieku bastions pie galvaspilsētas Damaskas.

Lēsts, ka aplenkumā atrodas apmēram 400 000 cilvēku un uzlidojumos, artilērijas apšaudēs un raķešu triecienos kopš 18. februāra nogalināti vairāk nekā 700 civiliedzīvotāji, tostarp vismaz 166 bērni, liecina aktīvistu apkopotā informācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!