Krievija Sīrijā līdz ar smagajiem ieročiem, tostarp artilērijas un raķešu sistēmām, nogādājusi arī lielu skaitu karavīru, ziņo CNN, atsaucoties uz avotiem ASV armijā.

Šie spēki dodoties uz Homsu un Idlibu - pilsētām, kuru tuvumā ir spēcīgi pret pastāvošā Bašāra Al Asada režīmu karojošie opozīcijas spēki. Tiek uzskatīts ka ieroči un karavīri tiks izmantoti, lai atbalstītu Sīrijas armiju sauszemes operācijās.

Medijs "NY Times" ziņo, ka, lai gan Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņojis, ka sauszemes spēki Sīrijā netikšot izmantoti, pirmdien Krievijas parlamenta pārstāvis Vladimirs Komojedovs atklāja plānus par "brīvprātīgo vienību" atrašanos Sīrijā.

Komentējot "brīvprātīgo" spēku ierašanos karadarbības plosītajā valstī, "NY Times" atgādina, ka līdzīga taktika tika pieredzēta pērn martā, pārņemot Ukrainai piederošo Krimu un uzsākot operācijas Doņeckas un Luhanskas apgabalos.

ASV militāristi norāda, ka pēc viņu aplēsēm Sīrijā šobrīd atrodas jau vismaz 600 Krievijas karavīru, neskaitot Gaisa spēkus. Tāpat netālu no Latākijas Krievijas jaunizveidotajā armijas bāzē izvietotas teltis aptuveni 2000 cilvēku izmitināšanai.

Kopš pagājušajā trešdienā Krievijas spēki Sīrijā sāka uzlidojumus, Rietumvalstis un dažādas organizācijas tos apsūdz tā dēvēto mēreno Sīrijas valdības opozicionāru pozīciju bombardēšanā. Tikmēr Krievija apgalvo, ka tās mērķis ir teroristu organizācijas "Islāma valsts" pozīcijas.

Krievijas Gaisa spēku uzlidojumos cietuši arī vairāki opozīcijas spēki, kuri saņem ASV palīdzību, tostarp ir ASV instruktoru apmācīti. Atbildot uz aizrādījumiem par opozīcijas bombardēšanu, pirmdien Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs paziņoja, ka pat paši amerikāņi nezinot, kas ir "mērenā opozīcija" un "neviens patiesībā par tādu mēreno opozīciju neko nav dzirdējis."

Tikmēr Rietumu politiķi uztraucas, ka pēc Krievijas uzsāktajiem uzlidojumiem Sīrijā nostiprināsies radikāļi. Jau šobrīd vairāki nelieli grupējumi paziņojuši, ka potenciālās miera sarunās ar Krieviju nepiedalīsies, apsūdzot to okupācijā. Tāpat daudzi kaujinieki pārejot radikālā grupējuma "Nusra Front" pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!