Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas darbības Ukrainā, kopā ņemot, uzskatāmas par militāru intervenci, piektdien paziņojis Vācijas kancleres Angelas Merkeles preses pārstāvis Štefens Zeiberts.

Vācija ar šādu paziņojumu nākusi klajā pirms sestdien gaidāmā Eiropas Savienības (ES) samita Briselē, kur tiks apspriesta sankciju pastiprināšana pret Krieviju.

"Krievija tiek stingri aicināta atturēties no visām darbībām, kas nozīmē tālāku eskalāciju," paziņoja Zeiberts, norādot, ka arvien biežāk tiek saņemtas ziņas par Krievijas kaujinieku un ieroču klātbūtni Ukrainā.

"Attiecībā uz ziņām par atkārtotiem Ukrainas robežas pārkāpumiem, kas veido militāru intervenci, mēs sagaidām no Krievijas [situācijas] noskaidrošanu," norādīja Merkeles preses pārstāvis.

Zeiberts atkārtoja kancleres ceturtdien sacīto, ka Berlīne vēlas diplomātisku risinājumu, bet ES līderiem sestdien samitā Briselē ir jāapsver sankciju pastiprināšana pret Krieviju.

"Ja ir eskalācija, ja Krievijai neizdodas ievērot savu atbildību - stabilizēt situāciju, (..) izmantot savu ietekmi uz separātistiem, slēgt robežu Krievijas militārajam ekipējumam un Krievijas kaujiniekiem, - tad Eiropai atkal būs jāreaģē," paziņoja Zeiberts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!