Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas deputāti lūguši valsts komunikācijas uzraudzības dienestam vērsties pret futbola datorspēli "FIFA 17", jo tā pārkāpj geju propagandas aizlieguma likumu, vēsta "The Guardian".

Komunistu partijas deputāti komunikācijas uzraudzības un patērētāju tiesību aizsardzības aģentūrām nosūtījuši vēstuli, kur norādīts, ka "EA Sports" izstrādātājā futbola datorspēlē "lietotāji tiek aicināti atbalstīt Anglijas premjerlīgas "Varavīksnes krāsu kurpju auklas" kampaņu, kas atbalsta LGBT kustību."

Atbilstoši 2013. gadā pieņemtajam likumam, šādu netradicionālu seksuālu attiecību propaganda "var kaitēt bērnu veselībai un attīstībai," vēstulē bažījas deputāti.

Lielbritānijā bāzētā LGBT tiesību aizstāvju grupa "Stonewall" novembrī uzsāka kampaņu "Varavīksnes krāsu kurpju auklas" (Rainbow Laces), kuras mērķis ir cīnīties pret homofobiju futbola laukumā un ārpus tā.

Kampaņā iesaistītās Anglijas premjerlīga un datorspēļu izstrādātājs "EA Sports". "FIFA 17" futbola datorspēles lietotājiem bija iespēja bez maksas iegūt virtuālas spēlētāju uniformas varavīksnes krāsās.

Lai gan akcija beidzās 28. novembrī, deputāti norāda, ka "FIFA 17" datorspēli Krievijā varētu aizliegt. "Vienotās Krievijas" deputāte un trīskārtējā Olimpiskā čempione daiļslidošanā Irina Rodņina norādīja, ka varasiestādēm jānoskaidro, vai datorspēle atbilst Krievijas likumiem, stingri norādot, ka tiem ir jāpakļaujas.

Savukārt Komunistu partijas deputāts Valērijs Raškins izteicās, ka varasiestādēm pēc izmeklēšanas jāliek spēles izstrādātājam ieviest tai vecuma ierobežojums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!