Vairāki Krievijas Valsts domes labējā spārna frakciju deputāti trešdien domes pavasara sesijas atklāšanā nav piecēlušies, kad tika atskaņota jaunā Krievijas un bijusī PSRS himna ar Sergeja Aleksandrova mūziku, ziņo Krievijas masu informācijas līdzekļi.
Radiostacija "Eho Moskvi" informē, ka divi Valsts domes deputāti - Sergejs Kovaļovs un Jūlijs Ribakovs - pavasara sesijas atklāšanā, atskanot himnas mūzikai, nav piecēlušies.

Kovaļovs un Ribakovs ir frakcijas "Labējo spēku savienība" deputāti. Viens no šīs frakcijas līderiem Pāvels Krašeņiņņikovs paskaidroja, ka "Labējo spēku savienība" himnas jautājumā nav pieņēmusi īpašu lēmumu, un katram frakcijas deputātam par to var būt savs personīgais viedoklis.

Televīzijas sabiedrība NTV ziņoja, ka himnas atskaņošanas laikā, iespējams, nav piecēlušies vēl vairāki "Labējo spēku savienības" un frakcijas "Jabloko" deputāti, taču sēžu zālē uzstādītās televīzijas kameras to nav fiksējušas.

Frakcijas "Jabloko" deputāti vakar žurnālistiem paziņoja, ka ar nolūku ieradīsies uz domes sēdi ar nokavēšanos, lai nebūtu jāpieceļas bijušās PSRS himnas atskaņošanas laikā, informēja NTV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!