Foto: AFP/Scanpix

Krievijas Federālais drošības dienests, sadarbībā ar Abhāzijas kolēģiem, ir atklājis slēpņus ar sprāgstvielām un zenītraķešu kompleksiem. Drošības dienesti uzskata, ka ieroči bijusī paredzēti teroraktu sarīkošanai Soču Olimpisko spēļu laikā 2014. gadā un pirms tām, vēsta aģentūra "Itar-Tass".

Par to žurnālistus informēja Nacionālā pretterorisma komitejas Informācijas centra pārstāvis.

Ieroču slēptuves atrastas pabeidzot drošības dienestu izmeklēšanas pasākumu kompleksu pret kaujinieku organizācijas "Kaukāza emirāts" Abhāzijas šūniņu "Abhāzijas džamāts", kurš uzsākts 2011. gada augustā, pastāstīja Informācijas centrā.

Pavisam Abhāzijas teritorijā atklātas desmit slēptuves ar ieročiem, munīciju, sprāgstvielām un citām teroraktu rīkošanai piemērotām lietām. To skaitā trīs zenītraķešu kompleksi, divas vadāmās prettanku reaktīvās raķetes, mīnmetējs ar 16 lādiņiem, ugunsmetējs, 29 granātmetēji, 12 paštaisīti spridzekļi, 15 prettanku un kājnieku mīnas, 39 granātas, 15 kilogrami trotila.

Šo aprīkojumu kaujinieki laikā no 2012. līdz 2014. gadam plānojuši pārvietot uz Soču apkārtni un izmantot teroraktos pirms 2014. gada Ziemas olimpiskajām spēlēm un to laikā, uzskata izmeklētāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!