Foto: Itar-Tass/Scanpix

Krievijas drošības struktūru darbiniekiem aizliegts izbraukt uz teju visām ārzemēm, otrdien vēsta Krievijas mediji.

Aizliegums attiecoties uz policijas, Federālā migrācijas dienesta, Federālā sodu izpildīšanas dienesta, Iekšlietu ministrijas un Aizsardzības ministrijas darbiniekiem.

Tiesa gan, par aizliegumu tiek saņemta pretrunīga informācija. Atbilstoši vienai versijai aizliegums attiecas uz visiem minēto iestāžu darbiniekiem, atbilstoši citai - tikai uz tiem, kas strādā ar slepeniem dokumentiem.

"Melnajā sarakstā" esot 150 līdz 200 valstis, arī populārie tūrisma galamērķi Ēģipte un Turcija.

Tīmekļa medijs "LifeNews", atsaucoties uz saviem avotiem, vēsta, ka drošības struktūru iestāžu darbinieki nedrīkstēs izbraukt uz 150 valstīm.

Šo informāciju radiostacijai "Eho Moskvi" apstiprināja Iekšlietu ministrijas darbinieku arodbiedrības koordinācijas padomes priekšsēdētājs Mihails Paškins.

Arī Krievijas Federācijas Drošības padomē šo informāciju nenoliedza, norādot, ka jautājums par drošības struktūru darbinieku izbraukšanu uz ārzemēm patlaban tiek izstrādāts. Šobrīd nekādi lēmumi par izmaiņām šajā jomā neesot pieņemti.

Ziņu aģentūra "Interfax", atsaucoties uz saviem avotiem, vēsta, ka aizliegums attieksies tikai uz tiem policijas darbiniekiem, kuriem ir augsta līmeņa pielaide valsts un dienesta noslēpumiem.

Došanās ārvalstu komandējumos šajos gadījumos tiks saskaņota ar vadību.

Marta beigās Iekšlietu ministrija saņēmusi rekomendējošu vēstuli, kurā bijis ieteikts pastiprināt valsts un dienesta noslēpuma režīmu. Vēstulē arī ieteikts ierobežot to darbinieku izbraukšanu no valsts, kuriem ir pieeja darbam ar valsts noslēpumu.

"Melnajā sarakstā" iekļautas teju 200 valstis, sacījis aģentūras sarunbiedrs.

Aizliegums neattiecas uz trešās pieejas formas līdzstrādniekiem - policistiem, kuriem nav pieejams darbs ar dokumentiem, kam ir grifs "slepeni".

Lēmums pilnībā atbilst likumam par valsts noslēpumu, jo darbinieki ar otro pieejas formu ir parakstījuši dokumentu par to, ka viņiem jebkurā laikā var aizliegt izbraukt uz ārzemēm, turklāt viņi arī saņem piemaksu "par slepenību", norādīja avots.

Atbilstoši "LifeNews" ziņām visiem operatīvajiem darbiniekiem un izmeklētājiem aizliegta izbraukšana uz ārzemēm līdz turpmākajiem rīkojumiem.

Savukārt laikrakstam "Moskovskij Komsomoļec" Iekšlietu ministrijas preses dienestā paziņojuši, ka no kadru pārvaldes "tamlīdzīga rīkojuma nav bijis".

Maskavas milicijas darbinieku arodbiedrībā toties norādījuši, ka rīkojums ir un ka detaļas tiek noskaidrotas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!