Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas Federālais drošības dienests (FDD) izstrādājis instrukcijas projektu, kas noteiks kārtību, kādā specdienests pārbaudīs pilsoņu anonīmi sniegtās ziņas par iespējamiem spiegiem, valsts nodevējiem un teroristiem.

Šādas ziņas FDD izskatīs neatkarīgi no tā, vai ziņotājs ir parakstījies vai izvēlējies palikt anonīms, atsaucoties uz savā rīcībā nonākušo instrukcijas projektu, vēsta „Moskovskij Komsomiļec", ironiski norādot, ka skeptiķiem plānotie jaunievedumi atsauc atmiņā 1937.gadā īstenoto "tautas ienaidnieku" meklēšanas kampaņu.

Instrukcijā noteikts, ka specdienestu saņemtā informācija par noziegumiem vai notikumiem, kas apdraud personu vai sabiedrības drošību, nekavējoties jānodod kompetentiem speciālistiem pārbaudīšanai. FDD darbiniekiem plānots uzdot rūpīgi iedziļināties katra ziņojuma saturā.

Gadījumos, kad ziņojuma autors ir devis priekšroku anonimitātei, bet vēlāk interesējas par sava ziņojuma pārbaudes rezultātiem, FDD nebūs viņam par to 'jāatskaitās'.

FDD nebūs jāatbild uz ziņojumiem, kuri satur necenzētas lamas vai draudus FDD, taču šādu ziņojumu autoriem jārēķinās ar to, ka viņi var nonākt specdienestu pastiprinātas uzmanības lokā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!