Krievijas armija svētdien vēl vairāk palielinājusi spiedienu uz Čečenijas galvaspilsētu Grozniju pēc paziņojumiem, ka tā ir pilnīgi bloķēta. Krievijas militārās kampaņas panākumus apēnojušas jaunas apsūdzības par civiliedzīvotāju nogalināšanu, taču Krievijas oficiālas amatpersonas noliegušas, ka armija apšaudījuši čečenu bēgļu kolonnu, kura piektdien centās atstāt pilsētu.
Kā raksta “Diena”, smagās kaujas Čečenijā izsaukušas rietumvalstu bažas, un Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) vadītājs beidzot panācis Krievijas atļauju šomēnes apmeklēt Ziemeļkaukāza reģionu.

Krievijas karavīri sastopas ar arvien lielāku pretestību, tuvojoties Groznijai, taču ģenerālis Viktors Kazancevs sestdien pavēstījis, ka pilsēta ir aplenkta.

«Groznija ir pilnīgi bloķēta. To es varu oficiāli paziņot,» sestdien pēc uzvaras nežēlīgā cīņā par Argunu intervijā Krievijas televīzijai palielījās ģenerālis. Arguna bija pēdējā pilsēta, kura traucēja federālajiem spēkiem cieši no visām pusēm aplenkt galvaspilsētu Grozniju.

V.Kazancevs arī paziņoja, ka jau pirmdien tiks sagatavots maršruts civiliedzīvotāju izkļūšanai no Čečenijas galvaspilsētas. Bēgļi tikšot nometināti telšu pilsētiņā, kuru izveidos Krievijas kontrolētajā Ziemeļčečenijas teritorijā.

Savukārt BBC korespondente Ingušijā Orla Gerina informē, ka Krievijas paziņojums par pilnīgu blokādi ir pāragrs, jo vismaz vienā apgabalā vēl norisinās kaujas. Tomēr arī viņa ir pārliecināta, ka pilnīgs aplenkums ir tikai laika jautājums, jo Maskava esot koncentrējusi ap Grozniju lielu skaitu kareivju un sagatavojusi daudz munīcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!