Foto: RIA Novosti/Scanpix

Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija pirmsvēlēšanu kampaņa Maskavas mēra amatam ir saņēmusi finansējumu no ārzemēm, kas Krievijā ir aizliegts, atsaucoties uz Krievijas Ģenerālprokuratūru, vēsta aģentūra “RIA Novosti”.

Navaļņijs un viņa vēlēšanu štāba dalībnieki saņēmuši pārskaitījumus no vairāk nekā 300 ārzemju fiziskajām un juridiskajām personām, kā arī 46 anonīmiem ziedotājiem visā pasaulē, paziņojuši izmeklētāji.

Kandidātiem saņemt ziedojumus savām vēlēšanu kampaņām no ārvalstu pilsoņiem, uzņēmumiem, kā arī anonīmām personām ir aizliegts, norāda prokuratūra. Materiāli par Navaļnija kampaņas finansējumu nosūtīti Iekšlietu ministrijai, lai tā izlemtu, vai ir jāierosina krimināllieta, ziņo "RIA Novosti".

Pieprasījumu pārbaudīt opozicionāra Maskavas mēra vēlēšanu kampaņas finansējumu Ģenerālprokuratūrai nosūtījis Krievijas Liberāldemokrātiskās partijas līderis Vladimirs Žirinovskis, skaidro aģentūra.

Pazīstamais Kremļa kritiķis Navaļnijs, kurš ir pārsūdzējis viņam jūlijā piespriesto piecu gadu cietumsodu par līdzekļu piesavināšanos, kandidē septembrī gaidāmajās Maskavas mēra vēlēšanās. Tāpat opozicionārs ir izteicies, ka varētu kandidēt uz prezidenta amatu.

Kopš Vladimira Putina atkārtotas stāšanās prezidenta amatā 2012. gadā pret Navaļniju līdz šim ierosinātas piecas lietas. Navaļnijs apsūdzības noliedz, norādot, ka lietas ir safabricēta, lai dabūtu viņu prom no politikas.

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru LETA, jau vēstīja, ka 37 gadus vecais jurists pērn kļuva par ielu protestu zvaigzni, uzstājoties ar asu prezidenta Vladimira Putina kritiku. Viņš piesaistīja daudz sekotāju, pateicoties savai harizmai un vienkāršiem, masām viegli uztveramiem lozungiem. Valdošo partiju Vienotā Krievija Navaļnijs, piemēram, pasludināja par "blēžu un zagļu partiju".

Viņš ieguvis arī daudz sekotāju internetā ar saviem blogiem, kuros atmaskotas korumpētas amatpersonas, ierosinot pat sabiedrisko kustību, kas sākusi vākt informāciju par īpaši kliedzošiem korupcijas gadījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!